Akıllı Tahtaların Eğitim Teknolojisindeki Yeri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akıllı Tahtaların Eğitim Teknolojisindeki Yeri Teknoloji artık eğitim, öğretimde de yerini aldı. Öğrencilerin bilgilerini daha kalıcı kılmak ve etkili bir öğrenme sağlamak amacıyla teknolojiyi eğitimin içine kattık. Ama bu öğrencilere katkı mı sağladı? Yoksa tam aksine zarar mı veriyor bunu tartışmak gerekir.

Akıllı Tahtaların Eğitim Teknolojisindeki Yeri

Fatih Projesi ile gelen akıllı tahtalar öğrencilerin derse olan katılımını ve ilgisi ilk zamanlarda arttırdı. İlk zamanlarda diyorum çünkü zamanla öğrenciler bu işi eğlenceye çevirmeye başladı. Bu Fatih Projesi’nin öncelikli amacı çocuklara eğitimleri için imkanlar sağlamaktı ki bu imkanlar yeterince sağlandı. İlk başlarda lise sınıflarında yerini alan bu akıllı tahtalar, şimdi bütün ilkokul sınıflarında bile yer alıyor. Çok hızlı bir gelişim gösteren bu proje beklenilen karşılığı tam olarak aldı.

Ne kadar öğrenciler bu işi eğlenceye çevirdi desek de faydaları saymakla bitmez. Birkaç tane örnek verecek olursak; ilki öğrenciler derste sadece öğretmenin kuru anlatımından ve ders kitaplarındaki örneklerden yararlanıyorlardı ama bu proje sayesinde akıllı tahtalardan sayısız örneklere, görsellere ve videolara ulaşabiliyorlar. Akıllı Tahtaların Eğitim Teknolojisindeki Yeri Tek bir kaynak ile sınırlı kalmayıp, tahtanın içerisindeki kaynaklardan da yararlanabiliyorlar. Sonrasında öğretmenin öğrencilere fotokopi çoğaltmasına gerek kalmıyor. Ve öğrenci derste biraz daha aktif kalabiliyor.

Akıllı Tahtaların Teknolojideki Yeri

Bu akıllı tahta ile beraber öğrencilere tabletler dağıtıldı. Bu tabletlerle öğrencilerin hem akıllı tahta ile hem de öğretmenin tableti ile etkileşim sağlayıp dersleri ve sınavları yapmalarını sağlamak amaç edinilmiş olsa da bu sadece öğretmenin akıllı tahtadan ders anlatması ile sınırlı kaldı. Çünkü öğrenci derste tableti eline alınca içerisinde ne kadar oyun yüklenemese de defter sayfasına resim çizerek, fotoğraf çekerek veya içerisinde bulunan eğitici içeriklerle uğraşıp dersi dinlemiyor.

Bu da faydadan çok büyük bir zarar sağlıyor. Öğretmenlerde bu zararı kökten yok etmek için tabletlerin okula getirilmesini yasaklıyor. Peki, bu projenin amacı ne oldu. Bu tabletler okula gelmedikten sonra, derste aktif ve etkili bir biçimde kullanılmadıktan sonra proje pekte uygulanmamış oluyor. Bu sebeple akıllı tahtalar öğrencilere çok fayda sağlasa da tabletler bu faydayı sağlayamadı. Ama teknolojide eğitimde yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Giriş Yap

Bilge Yazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!