Hamileliğe Hazırlanırken İnsan ırkının üremesi kadınların geçirdiği hamilelik süreci sonucunda meydana gelir. Bilimsel olarak 40 hafta kabul edilen bu süre kadınların fiziksel ve ruhsal açıdan birçok değişikliğe neden olur. Hamilelik esnasında yaşanabilecek sorunlara karşılık gebeliğinin sonucunda sağlıklı bebek sahibi olmak amaçlanır. Bu amaç sonucunda değişen dünya ve insanların bilinçlenmesi hamilelik sürecine hazırlama durumunu meydana getirmiştir. Gebelik süresince dikkatli beslenmek önemli olduğu kadar hamilelik öncesi de yaşam şartları çok önemlidir. Eşler öncelikle birlikte karar bebek sahibi olmaya karar vermelidir. Gebelik öncesi planlamak hazırlık yapmak gereklidir.
Hamileliğe Hazırlanırken
Doktora Başvurmak
Bebek sahibi olmaya karar verildikten sonra kadın doğum uzmanına başvurarak, tahlil ve testler sonucunda belirtilen öneriler yerine getirilmelidir. Bu analizler sonucunda uzman doktor gebelik süresince ve doğum süresince karşılaşacak sorunlar hakkında bilgi sahibi olur. Bu bilgiler sonucunda anne adayı ve baba adayına gerekli görür ise tedavi uygular. Anne adayı gebelik kararından itibaren kronik bir rahatsızlığı var ise tespit edilir. Bu tespit sonucu kullandığı ilaçlar gebe kalmasına engel ise başka çözüm yolu uzman doktor tarafından önerilir. Anne adayında vitamin ve mineral eksiklikleri var ise mutlaka doktorun gebeliğin gerçekleşmesi için ilaç tedavisi vermesi gerekir.
Bu vitaminlerin en bilinen ve önemlisi folik asittir. Folik asit nöral tüp defekti gelişmesini önler. Bu ilacın kullanılmaması ve eksikliği sonucunda bebeğin sakat doğma riski bulunmaktadır. Gebelik öncesi ilaç alınmadı ise bile mutlaka hamilelik ilk aylarında folik asit kullanılmalıdır. Bir konuda anne adayının hamilelik öncesi de sonrasında da hazırlığı da devamını da aşırıya kaçmadan doktor tavsiyesi ile yapmalıdır.
Hamileliğin Geçekleşmesi İçin Uygun Tarihler
Bebek sahibi olabilmek için kadın rahmindeki yumurta ile erkek vücudundan gelen sperm ile birleşmesi gereklidir. Kadın vücudunun yumurtlaması belirli günlerde gerçekleşir. Bu günleri dikkate alamadan yaşanan cinsel birliktelik sonucu bebeğimiz olmuyor fikri tamamen yanlıştır. Bir kadının hamile kalacağı en uygun zaman adet görme ile bir sonraki adet göreceği tarih ortasıdır. Bu konuda anne ve baba adayına haftada 2 kez birliktelik önerilir.