Dsg şanzıman ve özellikleri nelerdir? Dsg şanzıman arıza yapar mı?

Dsg şanzıman ve özellikleri nelerdir? Dsg şanzıman arıza yapar mı?
Dsg şanzıman ve özellikleri nelerdir? Dsg şanzıman arıza yapar mı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dsg şanzıman ve özellikleri nelerdir? Dsg şanzıman arıza yapar mı? DSG ŞANZIMAN NEDİR? DSG ŞANZIMAN HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER NELERDİR? DSG ŞANZIMANIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR? DSG ŞANZIMANIN DEZAVANTAJI VAR MI? DSG ŞANZIMAN ARIZA YAPAR MI?

Dsg şanzıman nedir?

Volkswagen markasının geliştirerek, Alman mühendislerce piyasaya sunduğu Dsg şanzıman; otomobile hareket enerjisi sunan bir tür organdır. Dsg şanzıman, ilk olarak Formula 1 araçlarında kullanılan ve debriyaj olmadan araç kullanımına izin veren sistemden ilham alınarak geliştirilmiştir.  Çift kavramalı, otomatik şanzıman türü olarak geçen Dsg, günümüz otomobillerinin çoğunda kullanılmaktadır.

Dsg şanzıman ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler nelerdir?

> Çift kavramalı şanzıman tipi olan Dsg; Audi, Skoda, Volkswagen, Seat grubunun kullandığı şanzımandır.

> Vites geçişlerinin yumuşak olmasına özen gösterilerek ortaya çıkan Dsg, aynı zamanda normal dişli araçlara göre daha hızlı geçişler sağlıyor.

> Güç aktarma hızı kadar, bu hızın kontrolde tutulması da, Dsg’yi bir adım öne çıkarmada etkiliyor.

> Dsg; ani yapılan gaz ve fren tepkilerinde görevini en uygun şekilde yapmaya odaklanarak, tekerleklere gerekli gücü aktarabiliyor.

> Vites geçiş hızlarının 8 milisaniye olduğu bilinen Dsg şanzıman, hangi hızda seyir halinde olursanız olun; buna uygun şekilde vites değiştirme hızıyla motor ile uyum içinde çalışır.

> Dsg şanzımanın yarattığı bu soft hız, kabin içinde hissedilmeyecek derecede sarsıntısız olduğu için konforlu bir yolculuk kaçınılmaz olur.

Peki bu kadar iddialı ve cazip görünen Dsg şanzımanın hiç mi olumsuz özelliği yok? Gelin buradaki yazımızda Dsg’nin arıza durumuyla ilgili derlememize geçelim:  Bu kadar göze hoş görünen özellikten sonra, Dsg şanzımanlı araç almayı yeniden gözden geçirmek durumunda bırakan bu şanzıman türü; kullanıcılar tarafından bir süre sonra sarsıntılı çalışma sorunlarına gebe kaldığını ispatlamış oluyor. Araçta yaşanan titreme sorunu, yüksek torka sahip dizelin çalışması ile birleştiğinde; araç sahipleri için büyük sıkıntılar gün yüzüne çıkmış oluyor. Aracın 1. vitesten sonra 2. vitese oldukça hızlı geçiş yapması sebebiyle ve 2. vitesin bundan dolayı çok kullanılarak aşınıyor olması; sarsıntıyı, dolayısıyla da arızayı tetiklemektedir. Yokuş yukarı çıkarken normal bir şanzımana göre daha fazla yük altında kaldığını titreme faaliyeti ile gösteren Dsg, masraf bakımından tuzlu olacağının sinyallerini böylece vermiş oluyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Giriş Yap

Bilge Yazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!