2021 YENİ HONDA CİVİC

2021 YENİ HONDA CİVİC
2021 YENİ HONDA CİVİC
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YENİ HONDA CİVİC NASIL BİR ARAÇ? YENİ HONDA CİVİC NE GİBİ ÖZELLİKLERE SAHİP? YENİ HONDA CİVİC ESKİYE ORANLA NE GİBİ DEĞİŞİMLER SUNUYOR?

Honda Civic nasıl bir araç?

Civic’in ortaya çıkışı 1950’li yıllara uzanıyor. 1972 yılında ilk nesil Civic’in üretimine başlanmış. Eski ama bir o kadar da merak uyandıran geçmişe sahip otomobil; her dönemden, kesimden ve nesilden kendine müşteri bulmayı başarmıştır.  Peki bu başarı Civic’in hangi özelliklerinden kaynaklanıyor, gelin biraz da bunu inceleyelim:

Geçmişten günümüze araç müşterilerinin büyük bir kısmı C segmenti denilen sınıflamanın arayışında kalmıştır. Civic, hem bu sınıfa mensup hem de piyasaya sunulduğu zamandaki teknolojik donanımı ile yeterince tatminkar olmayı başararak; otomobil camiasının öncülüğünü elde tutmayı başarmıştır.

Yine aynı düşünce ve beklentide olması için henüz ülkemize giriş yapan yeni nesil Honda Civic, ilk olarak nasıl bir izlenim yaratmış; inceleme sonuçlarından değerlendirelim:  Bir önceki nesline göre, led farlarını üst kısma alan Civic; radyatör ızgarasının büyüklüğünü ilk bakışta ortaya koyuyor.  Dış görünüşü eskiye oranla daha sade ve yalın olsa da, Civic sportifliğinden çok da bir şey kaybetmemiş.  16 ve 17 jant seçeneği, aracın donanım paketine göre değişiyor. Eski kasasına göre boyutları; 19 mm uzunluk ve 3 mm genişlik sunuyor. 512 litrelik bagaj hacmi ise eski nesline göre 7 litrelik bir kaybı beraberinde getirmiş. Aks mesafesinde görülen iyileştirme sayesinde, zaten iyi bir diz mesafesi sunan Civic; daha da ferah hale gelmiş.

Havalandırma menfezini Elegance donanım seviyesinden itibaren sunan yeni Civic, yalnızca Executive pakette çift bölgeli klima sunuyor. Motor gücünde çok değişikliğe gidilmeyerek; benzinli seçenekte 182 hp, LPG’de ise 129 hp güç ortaya konulmuştur. Ağırlığında bir değişiklik yapılmayarak 1388 kg değerini korumuştur. Ön kokpitte rasyonel değişikliğe gitmeyi tercih eden yeni Civic, boydan boya ızgara sistemine geçiş yapmıştır. Kablosuz şarj imkanı ve sağa sinyal verildiğinde orta konsolda bulunan ekranda sağ aynanın görüş alanını yansıtan Civic’te, ne yazık ki bu donanımlar standart değil.  Tamamen dijital ekranın ilk kez kullanıldığı yeni Civic’te, bu donanım Executive Plus paketi sayesinde alınabiliyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Giriş Yap

Bilge Yazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!