Bebeklere Ne Zaman Yumurta Verilir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebeklere Ne Zaman Yumurta Verilir? Bebeğinizi ilk 8 ay anne sütü ile beslemeniz uzmanlar tarafından önerilmektedir. 8 aydan sonra ise ek gıdalara başlayabilirsiniz. Bebek beslenirken verilen ek gıdalara dikkat edilmesi gerekir. Bazı besinlere bebek alerjik olabilir bu yüzden anne bebeğe ek gıda verirken dikkat etmelidir.

Bebeklere Ne Zaman Yumurta Verilir?

Bebeklere verilen ek gıdaların başında yumurta gelir. Çünkü yumurtanın besin değeri yüksektir ayrıca bebek yumurta yediğinde uzun süre tok kalır bu da anne için avantajlıdır. Yumurta iyi bir protein kaynağı olduğu için bebek gelişiminde önemli rol oynar. Kemiklerin sertleşmesinde ve kasların güçlenmesinde rol oynar.

 Bebeklere Ne Zaman Yumurta Verilebilir?

Bebekler 8 ayını doldurduktan sonra anne ek gıda vermeye başlayabilir. Lakin bunun dozunu ayarlamak gerekmektedir. Bebeklere Ne Zaman Yumurta Verilir? Bebeğe günde birden fazla yumurta yedirmek kabızlık, kusma, hazımsızlık gibi sorunlara yol açabilir.

 Bebeklere Kahvaltıda Yumurta Yedirmek

Bebekler 1 yaşını geçtikten sonra sabah kahvaltısında bir adet haşlanmış daha sonra ezilmiş yumurta verilebilir. Ancak akşam bebeğe yumurta yedirmek bebeğin kusmasına, hazımsızlık çekmesine ve huzursuz olmasına yol açabilir.

 Yumurtanın Sarısı Ve Beyazı Arasındaki Farklar

Yumurtanın sarı kısmı protein açısından zenginken beyaz kısmı kalsiyum deposudur. Bebeklerinize 8 aydan sonra yumurta sarısı yedirmeye başlayabilirsiniz. Bebeğiniz yumurta sarısını direkt yemek istemezse bunu mamasına ezerek koyabilirsiniz veya ezerek çorbasına katabilirsiniz. Bebeğiniz yumurta sarısı yedikten sonra cildinde kaşıntılar ve kızarıklar oluşuyorsa yumurtaya alerjisi olabilir.

 Yumurtanın Bebek Gelişimine Etkisi

Yumurta içeriği bakımından zengin aynı zamanda besleyici bir gıdadır. İçerisinde bulunan çinko, demir gibi mineraller bebeğin mineral ihtiyacını karşılar. Yumurta protein açsından da epey yüksek bir değere sahiptir. Bebekler protein ihtiyacının anne sütünün yanı sıra yumurtanın sarısından da karşılayabilir. Yumurta iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum vücudumuzda kemiklerin onarılmasından yaraların iyileşmesine kadar birçok işleve sahiptir. Ayrıca kalsiyum kemik gelişimde de rol oynar. Bu sebeple daha fala kalsiyum tüketen bebekler daha uzun boylu olabilirler.

 Bebeğe Yumurta Yedirmenin Farklı Yolları

Bebeğiniz yumurtayı haşlanmış olarak sevmeyebilir. Bu yeni tat bebek için alışılmadık bir tattır. Bu yüzden bebekler yumurta tadının beğenmeyebilirler. Ancak anne yaptığı sebzeli mama karışımında ezilmiş yumurta sarısına da yer vererek bebeğe yumurta sarısının tadını alıştırabilir. Ayrıca bebeğin yediği çorbaların terbiyesine karıştırılan yumurta sarısı da bebeğin bu tada alışmasına yardım eder. Eğer bebeğiniz ısrarla yumurta yemek istemiyorsa yumurtaya alerjisi olabilir. Bebeğinizin yumurtaya alerjisi var mı yok mu öğrenmek için en yakın hastaneye müracaat edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Giriş Yap

Bilge Yazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!