Hangi Durumlarda Hayat Sigortası Geçersiz Sayılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hangi Durumlarda Hayat Sigortası Geçersiz Sayılır? Hayat sigortası yapıldığı zaman kişinin kendi elinde olmayan doğal sebeplerden ötürü (örnek verecek olursak ölüm) krediden kalma borçlarının ödenememesinden kaynaklı çevresini zora sokmaması için imzaladığı bir poliçedir.

Hayat Sigortası Teminatları Nelerdir ve Ne İşe Yararlar?

Hayat sigortasının en bariz konusu vefat durumudur. Her sigorta çeşidine göre farklılık gösterebilir. Sigorta teminatları şunlardır:

Vefat Teminatı:

Poliçe sahibinin sigorta süresinin devam ettiği süre zarfında, sigortaya ödenip artan para varisine ödenir. Hangi Durumlarda Hayat Sigortası Geçersiz Sayılır?  Geride kalanlara borç bırakmamış olur.

Kaza Sonucu Vefat Etme Durumu:

Kaza sonucu anî bir ölüm gerçekleşmesi sebebiyle hem psikolojik olarak, hem de maddî olarak yıpranan aileye; maddi destek olmak amacıyla uygulanan bir poliçedir.

Kaza Sonucu Teminat:

Kaza sonrası hastane masrafı, ilaç masrafı, muayene masrafı gibi masrafları karşılamak amacıyla uygulaman bir poliçedir.

Kaza Sonucu Kalıcı Maluliyet (Sakatlık Hali):

Kaza sonucunda poliçe sahibinin kalıcı olarak sakat kalması durumunda sigortadan tazminat karşılanır. Poliçe sahibinin bakım masrafları karşılanır ve aynı zamanda maddî gelir kaybı önlenmiş olur.

Hastalık Sonucu Maluliyet:

Anlaşma süresi boyunca hastalık sonucu maluliyet olursa, tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Tehlikeli Hastalıklar Sonucu Teminat:

Anlaşma zamanı süresi içerisinde kanser, körlük, sağırlık, böbrek yetmezliği, organ nakli vs. gibi hastalıklar sonucunda bu poliçede teminata eklenirse, biriken tutarda sigorta şirketi tazminat öder.

Sigortanın Fiyatları Hangi Kriterlere Göre Belirlenir?

Hayat sigortasını etkileyen 4 ana etmen vardır.

Bunlar:

  • Yaş durumu
  • Meslek
  • Cinsiyet
  • Sağlık durumu
Hayat Sigortasının Teminat Dışında Kaldığı Durumlar

Poliçe sahibinin sigorta şirketine haber vermeden, ruhsatı olmayan hava ulaşım aracında bir kaza sonucunda vefat ederse sigorta şirketi ölüm tazminatı ödemez. Sadece riyazi ihtiyat ile ödemekle yükümlü olur.

Riyazi İhtiyat: Sigorta şirketlerinin uzun süreli hayat sigortası sözleşmeleri için poliçe sahibine kaşı oluşabilecek riskleri en aza indirmek ( korumak ) amacıyla yaptıkları karşılıklardır.

  • Sigorta sahibi intihar sonucu ölmüş ise; sigorta şirketi, sigorta bedelini ödemekle yükümlüdür. Hangi Durumlarda Hayat Sigortası Geçersiz Sayılır?  Aksi olan durumlarda sigorta şirketine açılacak olan dava ile sigorta şirketi, tazminatın tamamını ödemek zorunda kalacaktır.
  • Sigortalı olan kişi savaş nedeniyle ölürse, ödeme tarihine geçecek olan faizler hak sahibine ödenir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Giriş Yap

Bilge Yazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!