2021 İş Göremezlik Ödeneği Sorgulaması Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 İş Göremezlik Ödeneği Sorgulaması Nasıl Yapılır? SGK’ ya bağlı şekilde çalışan bir kişi çalıştığı yerde bir iş kazası geçirir ise SGK belli bir miktarda ödenek sunar. Peki; iş göremezlik ödeneği tam olarak nedir ve ödenek sorgulaması nasıldır?

İş Göremezlik Ödeneği

İş yerlerinde sigortalı bir çalışan olmak oldukça önemlidir. Çünkü iş yerinde geçirilen bir kaza sonucu kişi bir süre çalışamayacak duruma gelebilir, meslek hastalığına yakalanabilir ya da analık hakkı ortaya çıkabilir. Bu durumlardan her hangi birsinde SGK tarafından sigortalı işçiye para ödemesi yapılır. SGK’ nın iş göremezliği ödeneğinde bulunması için şunlar gereklidir;

  1. İş yerinde aktif ve sigortalı olarak çalışan kişi, iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ya da analık hallerinden birinin olması durumunda SGK iş göremezlik ödeneği alabilir.
  2. Kişinin SGK tarafından iş göremezlik ödeneği alması için yetkili bir doktor ya da sağlık kurulundan rapor alması gereklidir.
  3. İş göremezlik raporu almak isteyen kişinin prim borçlarının olmaması gereklidir.
  4. İş göremezlik raporu alacak bir kişinin yatarak tedavi görmelerinden ötürü geçici bir süreliğine iş göremez durumda olması gereklidir.
  5. Sigortalı olan bir çalışanın hastalık yüzünden geçici iş göremezlik ödeneği alabilmesi için iş göremezlik durumunun başladığı tarihten itibaren veya geçen bir yıl içinde en az doksan günlük kısa vadeli sigorta primini gerekli yere bildirmiş olması gereklidir.

2021 İş Göremezlik Ödeneği Sorgulaması Yapmanın Yolları

2021 iş göremezlik ödeneğini sorgulamanın üç farklı yolu vardır. Bunlar;

  1. PTT şubesinden öğrenme
  2. Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezini aramak
  3. E-devlet sisteminden öğrenme

PTT şubesinden iş göremezlik ödeneği sorgulama yapılması için tek yapmanız gereken bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile gitmenizdir. PTT şubesine gidip kimliğiniz ile kolaylıkla ödeneğinizi sorgulayabilirsiniz.

Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezinden iş göremezlik ödeneğini sorgulamak istiyorsanız tek yapmanız gereken iletişim merkezini aramaktır.

Eğer iş göremezlik ödeneğini E-devlet üzerinden sorgulamak istiyorsanız E-devlete şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile girdikten sonra arama çubuğuna Sosyal Güvenlik ve Sigorta yazın. 2021 İş Göremezlik Ödeneği Sorgulaması Nasıl Yapılır? Bunu yazdıktan sonra karşına gelen sayfadan 4A/4B iş göremezlik ödemesine tıklamanız yeterlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Giriş Yap

Bilge Yazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!