Bisiklet Kask Seçiminin Önemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bisiklet Kask Seçiminin Önemi

 

Bisikleti isterseniz hobi olarak kullanın isterseniz performans odaklı olan bir bisikletçi olarak kullanın kask her seviyedeki bisikletçiler için vazgeçilmez olan bir güvenlik parçasıdır. Bisiklet kullanacağız zaman kesinlikle kask takmanız gerekir. Bisikletten düşüldüğü zaman yere ilk olarak temas eden noktalarımızdan bir tanesi başımızdır. Başımıza alacağımız sert bir darbe geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olabilir. Bundan kaynaklı olarak bisiklet kullanmadan hemen önce kesinlikle güvenlik tedbirlerini tam anlamı ile aldığınıza emin olmanız gerekir.

 

Her kask sizi korumaya almaz bundan kaynaklı olarak bisiklet kaskı seçimi oldukça önemlidir. Peki kask alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatalım;

 

l Kask alırken beden ve kilitlemeye kesinlikle dikkat etmeniz gerekir. Bisiklette olduğu gibi bisiklet kasklarında da bedenler bulunmaktadır. Her insanın kafa ölçüleri birbirinden farklıdır ve bundan dolayı kaskta beden oldukça önemli bir noktadır. Kask bedenleri S bedenden başlayarak XL’a kadar bulunur. Bazı markalar sınırlı sayıda XXL beden de üretmektedir. Kask alırken kesinlikle deneme yapmanız gerekir kafanıza tam uygun olan kaskı tercih etmelisiniz. İnternet üzerinden bir kask siparişi veriyorsanız eğer bir mezura yardımı ile kafa ölçünüzü ölçerek size en uygun olan kaskı tercih etmeniz gerekir.

 

 

Eğer deneyerek kask almayı tercih ettiyseniz kafanıza takınız ve arka kısımda genişlik ayarlama yerinden kafanıza göre ayarladıktan sonra kafanızın kaskın içinde oynayıp oynamadığının kontrolünü sağlayınız. Eğer oynuyor ve kafanızdan kayıyorsa bu kask kafanıza büyüktür ve bir küçüğünü tercih etmelisiniz. Kaskın yanlarından bir baskı varsa eğer buda kaskın kafanızı sıkıştırdığı anlamına gelir ve kaskın içinde rahat edemezsiniz.

 

 

 

Kaskı kilitledikten hemen sonra kayışları boğazınıza ya da çenenizin altına hiçbir şekilde yapışmamalıdır. Kaskınızın kilit bölgesinde her zaman iki parmağın girebileceği kadar mesafe kalmalıdır. Oluşacak bir kazada kaskın geriye gitmesinden dolayı bu kilit bölgesi boğazınıza ve çene kısmınıza herhangi bir zarar vermemesi için önemlidir.

 

 

 

l Performans odaklı bir kullanıcıysanız eğer kaskta havalandırma sizin için oldukça büyük önem arz etmektedir. Performans esnasında havalandırması yüksek bir kask kullanıcılarına kafa ile kask arasında oluşan boşluktan hava sirkülasyonu sağlıklı bir şekilde gerçekleşecektir. Buda daha az terleme yapacaktır. Bir kaskın üzerinde bulunan havalandırma deliklerine bakarak havalandırmanın kalitesini rahatlıkla anlayabilirsiniz. Havalandırma deliklerinin büyüklüğü ve sayısı bu konuda net bir bilgi sunar.

l Aerodinamide performans odaklı kullanıcıları ilgilendiren bir özelliktir. Antremanlarda ve yarışlarda hava sürtünme direncinin düşük seviyede olması bisiklet kullanıcılarına her daim büyük faydalar sağlar. Bisiklet kaskının aerodinamik yapısı oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Performans odaklı sürücüler kask alırken dikkat etmeleri gereken bir noktadır.

l Alınan kaskın kesinlikle Avrupa standartlarına uygun olması oldukça önemlidir. Kaskın iç tarafında bulunan bir etiket kaskın Avrupa standartları koşullarına uygunluğu hakkında bir bilgi verecektir. Eğer kaskın iç kısmında böyle bir etiket bulunmuyorsa bu kaskın alınması tavsiye edilmez. Çünkü Avrupa standartlarına uyumluluk sağlayan kaskların hepsi belirli testlerden geçmiştir ve güvenlik konusunda notunun başarı ile almıştır.

Bisiklette kask seçimi öneminden bu şekilde bahsedilmiştir. Kask bisiklet için önemli bir güvenlik ekipmanıdır. Bisikleti hangi amaçla ve ne kadar süre ile kullanırsanız kullanın kesinlikle başınızda kask olmalıdır. Bu can güvenliğiniz için oldukça önemli bir koşuldur.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Giriş Yap

Bilge Yazar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!